E-bike trapondersteuning: Wat is het en hoe werkt het?

Tijdens je zoektocht naar de beste e-bikes op de markt ben je vast mensen tegengekomen die uitlegden wat het verschil is tussen e-bikes met trapondersteuning en e-bikes met gashendel.

Er zijn veel discussies dat een trapbekrachtigingssysteem beter is, maar je hebt niet begrepen wat een trapbekrachtigingssysteem precies is en hoe het werkt? Lees dus de volledige gids hieronder waarin wordt uitgelegd wat dit systeem is en wat er gebeurt als je op een e-bike zonder dit systeem wilt rijden. Bovendien, is het het waard?

Wat is een elektrische trapondersteuning?

Een zittende levensstijl en slechte eetgewoonten hebben de nieuwe generatie veel zwakker gemaakt dan hun voorouders. Om hun leven beweeglijker te maken, fietsten onze voorouders veel.

Bovendien gebruikten ze de traditionele fietsen die nogal hectisch zijn om op te rijden en alle energie uit de fietser halen.

Om de rit te vergemakkelijken en de volgende generatie aan te moedigen om fietsen te gebruiken, zijn ze omgebouwd tot elektrische fietsen, of gewoon wat we e-bikes noemen. Maar om het voor hen gemakkelijk te maken om te fietsen, zijn de fietsen ondersteund met Pedal Assist Systems (PAS).

Zoals de naam al aangeeft, werkt het systeem door de rit een ‘zetje’ te geven om het fietsen te vergemakkelijken. Hiervoor worden elektromotoren en sensoren in de fietsen gebruikt.

Hoe werken elektrische trapbekrachtigers?

De werking van een trapondersteuning is vrij eenvoudig. Er is een elektromotor samen met een van de twee hoofdtypen sensoren. Deze sensoren registreren de snelheid en de kracht waarmee de fietser trapt en geven deze informatie door aan de motor, die op zijn beurt de snelheid van de fiets versterkt.

Op het scherm, dat zich meestal in het midden van het stuur bevindt en soms aan de zijkanten is gemonteerd, kan iemand gemakkelijk het gewenste ondersteuningsniveau zien en wijzigen.

Over het algemeen zijn er 1 tot 4 of 5 niveaus. E-bikes hebben niveau 0, maar dat betekent dat er niet op de fiets wordt gereden. 1 is het laagste niveau en 4 of 5 zijn de hoogste niveaus die je kunt gebruiken. Met dat gezegd hebbende, kun je beslissen of je een duw wilt met minder vermogen of een met meer vermogen.

Sommige fietsers die voor het eerst fietsen, gaan gewoon voor het derde of een hoger niveau. Dat is niet verkeerd en hangt volledig af van het vermogen van de fietser. Maar ze moeten eerst de beginniveaus uitproberen om er zeker van te zijn dat ze onder controle zijn, en dan kunnen ze ze geleidelijk verhogen naargelang hun behoeften.

Soorten trapondersteuning:

De soorten trapondersteuning zijn eigenlijk gebaseerd op de soorten sensoren die de fiets gebruikt in combinatie met zijn motor. In dit opzicht zijn er twee hoofdtypen:

Cadans:

Bij e-bikes met cadanssensoren hoef je alleen maar op de fiets te trappen. Het maakt niet uit hoe hard je het pedaal indrukt.

De cadanssensor kan aan de zijkant van een crank worden geplaatst. Het wordt aanbevolen om het binnen te plaatsen. Als je de sensor buiten installeert, kan dit de goede werking van de sensor verstoren.

Omdat het zich naast het pedaal bevindt, voelt het of de fietser trapt of niet. Zodra men begint te trappen op de fiets, wordt de sensor ingeschakeld en wordt de motor geactiveerd om de snelheid te versterken, en zodra men stopt met trappen, wordt de sensor uitgeschakeld.

Tenzij het ondersteuningsniveau niet is gewijzigd, blijft de snelheid van de fiets constant, ongeacht de kracht die op het pedaal wordt uitgeoefend.

Torque (trapkracht):

Torque (trpakracht) is een geavanceerde vorm van sensor die registreert hoe hard de berijder op de fiets trapt. Deze kracht wordt vervolgens gemeten en doorgegeven aan de motor die de snelheid van de fiets versterkt, waardoor de rijder een grotere output krijgt dan zijn input.

In tegenstelling tot de cadanssensor heeft deze geen constante snelheid. Rijden op een e-bike met trapondersteuning en een torque sensor voelt natuurlijker omdat hoe harder je trapt, hoe meer de motor versterkt en hoe sneller je gaat. Dit betekent ook dat als je met minder kracht trapt, je snelheid met een klein beetje wordt versterkt.

Kun je op een e-bike rijden zonder trapondersteuning?

Ja, er is een manier om op e-bikes te rijden zonder trapondersteuning. Je hebt vast wel eens gehoord van e-bikes met gashendel. Deze e-bikes hebben geen trapondersteuning en maken gebruik van een ander systeem dat gashendel heet.

Met dit systeem hoef je helemaal niet te trappen. Je krijgt dus niet het gevoel dat je op een e-bike rijdt. In plaats daarvan voelt het meer als rijden op een scooter met de carrosserie van een elektrische fiets. Het is of een trapondersteuning of een gashendel voor een e-bike en niet andersom.

Zijn elektrische fietsen met trapondersteuning de moeite waard?

E-bikes met trapondersteuning zijn het geld waard. Het gebruik van dit systeem heeft veel voordelen. Je kunt je spieren aanspreken en jezelf fit en gezond houden. Je kunt veel cardiovasculaire en aanverwante problemen voorkomen en je immuunsysteem een boost geven.

Tegelijkertijd kun je genieten van zweetvrije ritten omdat de fiets je een soort duwtje in de rug geeft, waardoor de reis voor je gemakkelijker wordt. Op bergtoppen, waar het moeilijk wordt om met een gewone fiets over de richels te springen, kan een e-bike met trapondersteuning je over die hindernissen heen helpen.

Bovendien is het geweldige voordeel van investeren in een e-bike dat je jezelf in de toekomst veel geld kunt besparen. Uw financiรซn zullen sterk dalen omdat de motor geen brandstof verbruikt en milieuvriendelijk is.

Waar koop ik de onverslaanbare E-bikes?

Vind je het moeilijk om de beste e-bikes op de markt te vinden? Laat me je helpen. Revolt is een geweldige collectie trapondersteunde e-bikes.

Het bedrijf heeft niet alleen een verbazingwekkende en grote verscheidenheid aan kleuren en ontwerpen in zijn collectie, maar zijn fietsen zijn ook gemaakt van de beste en zuiverste materialen. Bezorgd dat je fiets niet bij je past? Maak dan gebruik van het aanbod van het bedrijf om een proefrit te maken.

Lees meer

Blogs & Artikelen

In deze serie van content leggen we de details van de setup van onze vouwfietsen uit. We begeleiden je om de beste keuze te maken op basis van jouw voorkeuren. Bovendien kun je leren over soepel rijden, veilig peddelen en meer.

Onze belofte

Gratis reserve-onderdelen

Tijdens de garantieperiode van tot wel 2 jaar krijg je jouw vervangende onderdelen gratis. Neem simpelweg contact met ons op en we sturen je wat je nodig hebt, je hoeft het alleen maar zelf in elkaar te zetten. Of kom langs op kantoor en we helpen je weer soepeltjes te rijden.

FAQ

Is er een gratis proefrit mogelijkheid voor de e-bikes?

Absoluut! Om de grootst mogelijke klanttevredenheid te garanderen, bieden wij een gratis proefrit aan op ons kantoor of een nabijgelegen locatie. Als je geรฏnteresseerd bent om รฉรฉn van onze e-bikes uit te proberen, vul dan het contactformulier in en kies als onderwerp โ€˜proefrit aanvragenโ€™. Wij regelen daarna graag een proefrit voor je.

Hoe kun je de verschillende modellen e-bikes het beste vergelijken?

Het ideale e-bike model voor jouw vereisten hangt af van factoren zoals je budget, lengte en gewicht. Onze pro versies bieden meer geavanceerde functies en zijn dienovereenkomstig hoger geprijsd.

De aluminium bikes zijn geschikt voor personen met een lengte tussen de 155 tot 195 cm, plus een maximaal gewicht van 120 kg. Aan de andere kant zijn de carbon fietsen ontworpen voor mensen met een lichaamslengte van 155 tot 195 cm en een maximaal gewicht van 100 kg.

Zowel de carbon pro als aluminium alloy e-bikes zijn een uitstekende keuze voor langeafstandsritten. Als je echter de voorkeur geeft aan een soepelere en gemakkelijkere rit vanwege hun lichtgewicht frame, dan zijn de reguliere en pro versies van carbon absoluut de beste opties.

Qua prijsstelling valt elke uitvoering binnen een aparte prijsklasse. De opvouwbare aluminium e-bikes zijn verkrijgbaar vanaf 1.795 euro en gaan tot 1.995 euro. De vouwbare carbon e-bikes beginnen bij 2.195 euro en lopen op tot 2.495 euro.

Wat zijn de verzend- en montagemogelijkheden?

We bieden een GRATIS verzending in de hele Europese Unie als je ervoor kiest om de bike zelf te monteren. We bezorgen de doos van je bike tot aan jouw voordeur, tezamen met een handleiding, en bieden je ook video-instructies op ons YouTube-kanaal.

Voor het zelf ophalen bieden we jou twee keuzes aan. Je kunt de doos met de bike ophalen, of als je wilt, kunnen we tegen een meerprijs van 65 euro de bike geheel voor je monteren.

Je hebt bij het plaatsen van jouw bestelling de keuzemogelijkheid om je persoonlijke voorkeur te selecteren. Om zo de leverervaring op jouw behoeften af te stemmen.

Hoe kom ik aan mijn reserveonderdelen?

Elke e-bike wordt geleverd met 1-2 jaar garantie, waarin we gratis reserveonderdelen opsturen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is contact met ons opnemen en jouw gegevens door te sturen. Stuur alsjeblieft geen onderdelen terug voordat je contact met ons hebt opgenomen.

Je kunt jouw e-bike ook naar ons kantoor brengen, dan monteren wij daar de vervangende onderdelen voor je. Neem echter wel eerst contact met ons op om een afspraak te maken voordat je bij ons langskomt.

Je kunt natuurlijk altijd bij onze winkel terecht als je buiten de garantieperiode om reserveonderdelen nodig hebt. Wij verkopen deze reserve onderdelen tegen betaalbare prijzen.

Contact

Als een eersteklas e-bike bedrijf zijn we trots op het aanbieden van unieke, praktische en kosteneffectieve opvouwbare e-bikes. Ons uitgebreide assortiment komt tegemoet aan verschillende voorkeuren en eisen. Elke e-bike is uitgerust met de nieuwste upgrades om er zo voor te zorgen dat jouw rijervaring altijd soepel, comfortabel en buitengewoon efficiรซnt is.

Revolt Bikes B.V.

Opslag
Boekweitstraat 104 - 106
2153 GL, Nieuw-Vennep
Nederland
Kantoor
Binckhorstlaan 36, Unit H0.07
2516 BE, Den Haag
Nederland
info[at]revoltbikes.nl

Algemene voorwaarden ⚡ Verzend- en retourbeleidPrivacy- en cookiebeleid ⚡ KvK: 86622587 ⚡ RSIN/BTW: NL864026110B01 ⚡ ยฉ 2023 Revolt Bikes B.V. ⚡ Alle rechten voorbehouden