10 redenen waarom je een e-bike zou moeten kopen

Volgens GlobeNewswire bedroeg de marktomvang van e-bikes vorig jaar 35,69 miljoen dollar en zal deze naar verwachting stijgen tot 40,16 miljard dollar tegen het einde van 2022. Als mensen ze in zo’n ongelooflijk tempo kopen, moet een elektrische fiets wel verbazingwekkende voordelen hebben.

Als jij er ook over denkt om een e-bike te kopen, maar er niet genoeg drive voor hebt, kunnen de volgende redenen je helpen:

1. Houdt je fit en gezond

Fietsen helpt je om het huis uit te komen en frisse lucht in te ademen. Het is een geweldige oefening om de gezondheid van het hart te verbeteren door de bloedsomloop te reguleren. Je kunt bijna alle delen van je lichaam gebruiken, waardoor er geen ruimte overblijft voor zware trainingssessies.

Je verliest ook wat extra calorieën, waardoor het risico op obesitas afneemt. Onderzoekers hebben een goede relatie gevonden tussen fietsen en het verlagen van het risico op kanker, diabetes en bot- en gewrichtsletsels zoals artritis.

2. Is milieuvriendelijk

Motorfietsen en auto’s gebruiken fossiele brandstoffen die kooldioxide en andere schadelijke gassen produceren die de atmosfeer vervuilen en de oorzaak worden van een verslechterende volksgezondheid en toenemende broeikaseffecten.

Bovendien bestaat het gevaar dat fossiele brandstoffen opraken. In tegenstelling tot deze voertuigen zijn e-bikes milieuvriendelijk omdat ze geen fossiele brandstoffen gebruiken en geen gezondheids- of milieurisico’s met zich meebrengen.

3. Bespaart geld op de lange termijn

E-bikes van goede kwaliteit blijken een beetje duur te zijn, maar op de lange termijn blijken ze toch voordelig te zijn. De belangrijkste reden is de brandstof. Telkens als de tank van de auto of motor leeg raakt, moet je benzine bijvullen.

Helaas worden benzine en aanverwante producten ook steeds duurder. E-bikes maken alleen gebruik van elektromotoren en menselijke kracht om zich voort te bewegen en verlichten zo de last van de benzineprijzen.

4. Helpt je te genieten van een zweetvrije rit

Gezien de bovenstaande voordelen heb je vast al gedacht: waarom zou je niet kiezen voor een traditionele fiets in plaats van een e-bike? Het biedt ook dezelfde voordelen. Dit is dus de reden:

Bij traditionele fietsen moet je al het werk doen of kunnen we zeggen trappen, maar aan de andere kant hebben e-bikes motoren die gebruikmaken van sensoren. Hun algehele functie is om te detecteren met welke kracht je trapt en dit vervolgens te verbeteren om je algehele snelheid te verhogen.

Bij veel fietsen (met gas) hoef je niet eens hard te trappen en ze brengen je met een goede snelheid naar je bestemming. Kortom, met e-bikes kun je genieten van zweetvrije ritten.

5. Is geweldig voor ongebruikelijke paden

Het is erg populair om over de bergtoppen en heuvels te fietsen. Een van de redenen is dat de paden zo rafelig zijn dat andere voertuigen er moeilijk overheen kunnen rijden. Dus gebruiken we e-bikes om op onze bestemming te komen. Sterker nog, wanneer de e-bike over de bergkammen springt, zijn de opwinding en het kippenvel op een ander niveau.

6. Biedt een veilige en snellere rit

Stel je een voertuig voor waarvoor je niet elke dag naar een benzinepomp hoeft. Het is milieuvriendelijk en vervuilt de lucht niet. Bovendien brengt hij je vrij snel naar je bestemming zonder dat je veel moeite hoeft te doen om hem te besturen. Nou, nou, nou, je hoeft je dit niet voor te stellen, want we hebben al zo’n voertuig, in werkelijkheid een e-bike.

7. Gemakkelijk parkeren

Ik denk dat we allemaal genoeg hebben van de gebruikelijke parkeerproblemen, zoals te weinig ruimte, overvolle parkeerplaatsen en steeds hogere parkeertarieven. Dergelijke problemen doen zich niet voor bij het parkeren van een e-bike.

Meestal kun je je fiets overal buiten je werkgebouw parkeren, bijvoorbeeld onder een schaduwrijke boom of op een plek waar andere fietsen staan. Als je een opvouwbare fiets hebt, hoef je hem zelfs helemaal niet te parkeren. Je kunt de fiets gewoon opvouwen, in een tas stoppen en op een veilige plek bewaren.

8. Goedkoper dan veel andere voertuigen

De e-bike is het enige voertuig dat je vrij snel naar je bestemming kan brengen en niet zo duur is. Laten we het niet vergelijken met een auto of ander hoger vervoersmiddel, dat zeker duur is. Maar vergelijken met een motorfiets is begrijpelijk.

Veel mensen beweren dat een motor veel comfortabeler en sneller is dan een fiets. Dat ligt natuurlijk voor de hand met zijn prijs. Maar als je dicht bij huis werkt en niet veel plaatsen hebt om te bezoeken, overweeg dan om een fiets te kopen.

9. Gemakkelijk te vervoeren en op te bergen

Met geen enkel ander voertuig kun je het via een vliegtuig of een stoeltjeslift van de ene plaats naar de andere brengen. Maar dit kan ook op de fiets. Als je bergtoppen wilt bezoeken maar er vrij ver vandaan woont, kun je een fiets vervoeren om gemakkelijk van fietsen in de bergen te genieten.

Hiervoor moet je een opvouwbare fiets kopen. Andere fietsen kunnen ook worden vervoerd, maar een opvouwbare fiets is het makkelijkst.

Op dezelfde manier zijn deze fietsen heel gemakkelijk mee te nemen op reis en in huis. Je kunt de fiets gewoon opvouwen en onder het bed of in de kast zetten als je hem niet dagelijks gebruikt.

10. Het is leuk om op een e-bike te rijden

Rijden op een e-bike is een leuke activiteit. Je bereikt je bestemming veilig en snel. Je krijgt de kans om je longen te voorzien van wat frisse lucht, en als bonus geniet je van veel gezondheidsvoordelen.

De beste opvouwbare e-bikes: Waar te koop?

Het is geen wonder als je inmiddels hebt besloten om een e-bike te kopen. Ben je bezorgd over waar je de beste kunt kopen? Ik sta achter je. Bij Revoltbikes bieden we eersteklas e-bikes van koolstofvezel en aluminiumlegering. Deze fietsen zijn extreem licht en geven hun rijders een uiterst comfortabele en snelle rit. Zorg ervoor dat je de motor test voordat je hem koopt als je in Nederland woont. Veel fietsplezier!

Lees meer

Blogs & Artikelen

In deze serie van content leggen we de details van de setup van onze vouwfietsen uit. We begeleiden je om de beste keuze te maken op basis van jouw voorkeuren. Bovendien kun je leren over soepel rijden, veilig peddelen en meer.

Onze belofte

Gratis reserve-onderdelen

Tijdens de garantieperiode van tot wel 2 jaar krijg je jouw vervangende onderdelen gratis. Neem simpelweg contact met ons op en we sturen je wat je nodig hebt, je hoeft het alleen maar zelf in elkaar te zetten. Of kom langs op kantoor en we helpen je weer soepeltjes te rijden.

FAQ

Is er een gratis proefrit mogelijkheid voor de e-bikes?

Absoluut! Om de grootst mogelijke klanttevredenheid te garanderen, bieden wij een gratis proefrit aan op ons kantoor of een nabijgelegen locatie. Als je geïnteresseerd bent om één van onze e-bikes uit te proberen, vul dan het contactformulier in en kies als onderwerp ‘proefrit aanvragen’. Wij regelen daarna graag een proefrit voor je.

Hoe kun je de verschillende modellen e-bikes het beste vergelijken?

Het ideale e-bike model voor jouw vereisten hangt af van factoren zoals je budget, lengte en gewicht. Onze pro versies bieden meer geavanceerde functies en zijn dienovereenkomstig hoger geprijsd.

De aluminium bikes zijn geschikt voor personen met een lengte tussen de 155 tot 195 cm, plus een maximaal gewicht van 120 kg. Aan de andere kant zijn de carbon fietsen ontworpen voor mensen met een lichaamslengte van 155 tot 195 cm en een maximaal gewicht van 100 kg.

Zowel de carbon pro als aluminium alloy e-bikes zijn een uitstekende keuze voor langeafstandsritten. Als je echter de voorkeur geeft aan een soepelere en gemakkelijkere rit vanwege hun lichtgewicht frame, dan zijn de reguliere en pro versies van carbon absoluut de beste opties.

Qua prijsstelling valt elke uitvoering binnen een aparte prijsklasse. De opvouwbare aluminium e-bikes zijn verkrijgbaar vanaf 1.795 euro en gaan tot 1.995 euro. De vouwbare carbon e-bikes beginnen bij 2.195 euro en lopen op tot 2.495 euro.

Wat zijn de verzend- en montagemogelijkheden?

We bieden een GRATIS verzending in de hele Europese Unie als je ervoor kiest om de bike zelf te monteren. We bezorgen de doos van je bike tot aan jouw voordeur, tezamen met een handleiding, en bieden je ook video-instructies op ons YouTube-kanaal.

Voor het zelf ophalen bieden we jou twee keuzes aan. Je kunt de doos met de bike ophalen, of als je wilt, kunnen we tegen een meerprijs van 65 euro de bike geheel voor je monteren.

Je hebt bij het plaatsen van jouw bestelling de keuzemogelijkheid om je persoonlijke voorkeur te selecteren. Om zo de leverervaring op jouw behoeften af te stemmen.

Hoe kom ik aan mijn reserveonderdelen?

Elke e-bike wordt geleverd met 1-2 jaar garantie, waarin we gratis reserveonderdelen opsturen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is contact met ons opnemen en jouw gegevens door te sturen. Stuur alsjeblieft geen onderdelen terug voordat je contact met ons hebt opgenomen.

Je kunt jouw e-bike ook naar ons kantoor brengen, dan monteren wij daar de vervangende onderdelen voor je. Neem echter wel eerst contact met ons op om een afspraak te maken voordat je bij ons langskomt.

Je kunt natuurlijk altijd bij onze winkel terecht als je buiten de garantieperiode om reserveonderdelen nodig hebt. Wij verkopen deze reserve onderdelen tegen betaalbare prijzen.

Contact

Als een eersteklas e-bike bedrijf zijn we trots op het aanbieden van unieke, praktische en kosteneffectieve opvouwbare e-bikes. Ons uitgebreide assortiment komt tegemoet aan verschillende voorkeuren en eisen. Elke e-bike is uitgerust met de nieuwste upgrades om er zo voor te zorgen dat jouw rijervaring altijd soepel, comfortabel en buitengewoon efficiënt is.

Navigatie

B2B
FAQ

We accepteren ook deelbetalingen via:

Revolt Bikes B.V.

Magazijn
Boekweitstraat 104 - 106
2153 GL, Nieuw-Vennep
Nederland
Kantoor
Binckhorstlaan 36, Unit H0.07
2516 BE, Den Haag
Nederland
info[at]revoltbikes.nl
Algemene Voorwaarden Verzend- & Retourbeleid Privacy & Cookie Beleid KvK: 86622587 ⚡ RSIN/BTW: NL864026110B01© 2023 Revolt Bikes B.V. ⚡ Alle rechten voorbehouden