Waarom zou je overwegen om een e-bike te nemen in plaats van een gewone fiets of auto?

E-bikes zijn er in verschillende stijlen en ontwerpen en kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals woon-werkverkeer, recreatief rijden en off-road avonturen. Ze worden steeds populairder als milieuvriendelijker en kosteneffectiever vervoermiddel en winnen ook aan populariteit onder fietsers die willen genieten van de voordelen van e-bikes zonder de zware inspanning van het trappen op een traditionele fiets. Er zijn veel redenen waarom iemand voor een e-bike zou kiezen. Enkele van de meest voorkomende redenen zijn:

 • Gemak: E-bikes zijn uitgerust met een motor en een accu, die stroom leveren om de berijder te helpen bij het trappen. Dit kan fietsen gemakkelijker en handiger maken, vooral voor fietsers die in heuvelachtige gebieden wonen of voor mensen die moeite hebben met trappen op een traditionele fiets.
 • Grotere actieradius: E-bikes kunnen grotere afstanden afleggen dan traditionele fietsen, dankzij de kracht van de motor en de accu. Dit kan vooral handig zijn voor rijders die lange afstanden moeten afleggen of voor degenen die langere en uitdagendere ritten willen maken.
 • Voordelen voor de gezondheid: E-bikes kunnen een uitstekende manier zijn om regelmatig te bewegen en de algemene gezondheid te verbeteren. Dankzij de ondersteuning van de motor kunnen fietsers met minder inspanning trappen, wat fietsen leuker en toegankelijker kan maken voor mensen van alle fitnessniveaus.
 • Voordelen voor het milieu: E-bikes zijn een milieuvriendelijker vervoermiddel dan auto’s of motorfietsen. Ze produceren geen uitstoot en kunnen luchtvervuiling en geluidshinder helpen verminderen.
 • Kostenbesparingen: E-bikes kunnen een kosteneffectief vervoermiddel zijn. In veel gevallen kunnen ze rijders brandstof- en parkeerkosten besparen, en ze kunnen ook geld besparen op lidmaatschappen van sportscholen en andere vormen van lichaamsbeweging.

E-bike vs gewone fiets

Een e-bike is een type fiets dat is uitgerust met een motor en een batterij om de berijder te ondersteunen. Een gewone fiets daarentegen is een traditionele fiets die alleen wordt aangedreven door de pedalen van de berijder. Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen e-bikes en gewone fietsen. Enkele van de belangrijkste verschillen zijn:

 • Vermogensondersteuning: Het meest opvallende verschil tussen e-bikes en gewone fietsen is de ondersteuning die wordt geleverd door de motor en accu op e-bikes. Dit kan fietsen gemakkelijker en handiger maken, vooral voor fietsers die in heuvelachtige gebieden wonen of voor mensen die moeite hebben met trappen op een traditionele fiets.
 • Actieradius: E-bikes kunnen grotere afstanden afleggen dan gewone fietsen dankzij de kracht van de motor en de accu. Dit kan vooral handig zijn voor rijders die lange afstanden moeten afleggen of voor degenen die langere en uitdagendere ritten willen maken.
 • Gewicht: E-bikes zijn doorgaans zwaarder dan gewone fietsen door het extra gewicht van de motor en de accu. Hierdoor kunnen ze moeilijker manoeuvreren en hun prestaties op steile hellingen beïnvloeden.
 • Kosten: E-bikes zijn over het algemeen duurder dan gewone fietsen door de extra kosten van de motor en de accu. Op de lange termijn kunnen ze echter ook kostenbesparingen opleveren, omdat ze rijders brandstof- en parkeerkosten besparen en een alternatief kunnen bieden voor sportschoolabonnementen en andere vormen van lichaamsbeweging.
 • Regelgeving: Voor e-bikes gelden in veel gebieden andere regels dan voor gewone fietsen. Sommige rechtsgebieden kunnen bijvoorbeeld beperkingen hebben op de snelheid of het vermogen van e-bikes, of kunnen vereisen dat berijders een licentie of registratie hebben. Het is belangrijk om bekend te zijn met de regelgeving in jouw gebied voordat je op een e-bike gaat rijden.

E-bike vs auto

Er zijn verschillende voordelen aan het nemen van een e-bike in plaats van een auto voor korte ritten of boodschappen. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 • Kostenbesparingen: E-bikes kunnen een kosteneffectief vervoermiddel zijn. In veel gevallen kunnen ze rijders brandstof- en parkeerkosten besparen, en ze kunnen ook geld besparen op lidmaatschappen van sportscholen en andere vormen van lichaamsbeweging.
 • Voordelen voor het milieu: E-bikes zijn een milieuvriendelijker vervoermiddel dan auto’s of motorfietsen. Ze produceren geen uitstoot en kunnen luchtvervuiling en geluidshinder helpen verminderen.
 • Voordelen voor de gezondheid: E-bikes kunnen een uitstekende manier zijn om regelmatig te bewegen en de algemene gezondheid te verbeteren. Dankzij de ondersteuning van de motor kunnen fietsers met minder inspanning trappen, wat fietsen leuker en toegankelijker kan maken voor mensen van alle fitnessniveaus.
 • Gemak: E-bikes zijn meestal kleiner en wendbaarder dan auto’s, waardoor ze handiger zijn voor gebruik in drukke stedelijke gebieden of voor het navigeren door smalle straatjes en krappe parkeerplaatsen.
 • Plezier en genot: Veel mensen vinden het rijden op een e-bike leukerhttps://revoltbikes.nl/blogs/e-bike-mid-drive-vs-hub-drive-which-is-best/ dan in een auto. Het geeft een gevoel van vrijheid en opwinding en kan een geweldige manier zijn om het buitenleven te verkennen en de bezienswaardigheden te bekijken.

Goed om te weten

E-bikes zijn er in vele vormen, modellen en functies en zijn duurder dan traditionele fietsen door de extra kosten van de motor en accu en andere gebruikte materialen. Ze kunnen echter ook voordelen bieden op de lange termijn, omdat ze rijders brandstof- en parkeerkosten besparen en een alternatief kunnen bieden voor sportschoolabonnementen en andere vormen van lichaamsbeweging. E-bikes kunnen in prijs variëren van een paar honderd euro voor een basismodel tot enkele duizenden euro’s voor een high-end model met geavanceerde functies. Het is belangrijk om rekening te houden met je budget en je behoeften bij het kiezen van een e-bike, en om rond te shoppen om prijzen en functies te vergelijken voordat je een aankoop doet. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je advies nodig hebt voordat je tot aankoop overgaat!

Lees meer

Blogs & Artikelen

In deze serie van content leggen we de details van de setup van onze vouwfietsen uit. We begeleiden je om de beste keuze te maken op basis van jouw voorkeuren. Bovendien kun je leren over soepel rijden, veilig peddelen en meer.

Onze belofte

Gratis reserve-onderdelen

Tijdens de garantieperiode van tot wel 2 jaar krijg je jouw vervangende onderdelen gratis. Neem simpelweg contact met ons op en we sturen je wat je nodig hebt, je hoeft het alleen maar zelf in elkaar te zetten. Of kom langs op kantoor en we helpen je weer soepeltjes te rijden.

FAQ

Is er een gratis proefrit mogelijkheid voor de e-bikes?

Absoluut! Om de grootst mogelijke klanttevredenheid te garanderen, bieden wij een gratis proefrit aan op ons kantoor of een nabijgelegen locatie. Als je geïnteresseerd bent om één van onze e-bikes uit te proberen, vul dan het contactformulier in en kies als onderwerp ‘proefrit aanvragen’. Wij regelen daarna graag een proefrit voor je.

Hoe kun je de verschillende modellen e-bikes het beste vergelijken?

Het ideale e-bike model voor jouw vereisten hangt af van factoren zoals je budget, lengte en gewicht. Onze pro versies bieden meer geavanceerde functies en zijn dienovereenkomstig hoger geprijsd.

De aluminium bikes zijn geschikt voor personen met een lengte tussen de 155 tot 195 cm, plus een maximaal gewicht van 120 kg. Aan de andere kant zijn de carbon fietsen ontworpen voor mensen met een lichaamslengte van 155 tot 195 cm en een maximaal gewicht van 100 kg.

Zowel de carbon pro als aluminium alloy e-bikes zijn een uitstekende keuze voor langeafstandsritten. Als je echter de voorkeur geeft aan een soepelere en gemakkelijkere rit vanwege hun lichtgewicht frame, dan zijn de reguliere en pro versies van carbon absoluut de beste opties.

Qua prijsstelling valt elke uitvoering binnen een aparte prijsklasse. De opvouwbare aluminium e-bikes zijn verkrijgbaar vanaf 1.795 euro en gaan tot 1.995 euro. De vouwbare carbon e-bikes beginnen bij 2.195 euro en lopen op tot 2.495 euro.

Wat zijn de verzend- en montagemogelijkheden?

We bieden een GRATIS verzending in de hele Europese Unie als je ervoor kiest om de bike zelf te monteren. We bezorgen de doos van je bike tot aan jouw voordeur, tezamen met een handleiding, en bieden je ook video-instructies op ons YouTube-kanaal.

Voor het zelf ophalen bieden we jou twee keuzes aan. Je kunt de doos met de bike ophalen, of als je wilt, kunnen we tegen een meerprijs van 65 euro de bike geheel voor je monteren.

Je hebt bij het plaatsen van jouw bestelling de keuzemogelijkheid om je persoonlijke voorkeur te selecteren. Om zo de leverervaring op jouw behoeften af te stemmen.

Hoe kom ik aan mijn reserveonderdelen?

Elke e-bike wordt geleverd met 1-2 jaar garantie, waarin we gratis reserveonderdelen opsturen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is contact met ons opnemen en jouw gegevens door te sturen. Stuur alsjeblieft geen onderdelen terug voordat je contact met ons hebt opgenomen.

Je kunt jouw e-bike ook naar ons kantoor brengen, dan monteren wij daar de vervangende onderdelen voor je. Neem echter wel eerst contact met ons op om een afspraak te maken voordat je bij ons langskomt.

Je kunt natuurlijk altijd bij onze winkel terecht als je buiten de garantieperiode om reserveonderdelen nodig hebt. Wij verkopen deze reserve onderdelen tegen betaalbare prijzen.

Contact

Als een eersteklas e-bike bedrijf zijn we trots op het aanbieden van unieke, praktische en kosteneffectieve opvouwbare e-bikes. Ons uitgebreide assortiment komt tegemoet aan verschillende voorkeuren en eisen. Elke e-bike is uitgerust met de nieuwste upgrades om er zo voor te zorgen dat jouw rijervaring altijd soepel, comfortabel en buitengewoon efficiënt is.

Navigatie

B2B
FAQ

We accepteren ook deelbetalingen via:

Revolt Bikes B.V.

Magazijn
Boekweitstraat 104 - 106
2153 GL, Nieuw-Vennep
Nederland
Kantoor
Binckhorstlaan 36, Unit H0.07
2516 BE, Den Haag
Nederland
info[at]revoltbikes.nl
Algemene Voorwaarden Verzend- & Retourbeleid Privacy & Cookie Beleid KvK: 86622587 ⚡ RSIN/BTW: NL864026110B01© 2023 Revolt Bikes B.V. ⚡ Alle rechten voorbehouden