Verschil tussen Carbon Fiber Regular en Carbon Fiber Pro

Google maar eens op het beste materiaal voor het frame van een e-bike en “Carbon Fiber” zal in die grote vette letters verschijnen. Het materiaal wordt al een tijdje gebruikt voor het maken van e-bikes en wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt.

Hier is de complete gids over waarom het materiaal zo populair is en wat de gangbare modellen ervan zijn.

Waarom is carbon fiber het materiaal bij uitstek voor e-bikes?

Dit zijn de redenen waarom carbon fiber het favoriete materiaal van fabrikanten is bij het maken van frames voor e-bikes:

Bestand en duurzaam:

In onze scheikundelessen hebben we allemaal geleerd dat vaste stoffen die samengepakt zijn vanwege hun kristallen de sterkste materialen zijn. Carbon fiber is daar één van.

We hebben niet alleen de kristalstructuur bestudeerd, maar ook hoe sterk carbon fiber bindingen aangaat met anderen. Maar we maken ons zorgen over de omstandigheden waartegen de carbon fiber bestand is. De hitte van niet meer dan 2000 graden Celcius heeft geen effect op de structuur en stabiliteit.

Hetzelfde geldt voor extreem koud weer. Wacht! Maak je je zorgen dat je fiets gaat roesten in de regen? Dat zal niet gebeuren, want het materiaal is corrosiebestendig.

Lichtgewicht:

Als je bedenkt hoe compact carbon fiber is door zijn kristallijne structuur, gaan mensen ervan uit dat het zwaarder is in vergelijking met andere materialen. De realiteit is precies het tegenovergestelde. Carbon fiber is extreem licht. De reden is de structuur.

De kristallijne moleculen voegen zich samen tot lange strengen. Bij onderzoek blijken deze strengen dunner te zijn dan menselijk haar. Ze binden sterk met elkaar om een stevige maar lichte structuur te maken.

Soepel en comfortabel:

Fietsen is een geweldige activiteit om het lichaam fit en gezond te houden, maar fietsers worden ook blootgesteld aan een aantal gevaren wanneer ze continu fietsen.

Hard fietsen laat het hele lichaam trillen, wat slecht is voor de spieren. Veel fietsers hebben om dezelfde reden last van rugpijn. Voortdurende blootstelling aan immense trillingen zoals op een hobbelige weg of tijdens het beklimmen van een berg kan de aandoening verergeren.

Fietsen die gemaakt zijn van carbon fiber dempen deze trillingen in hoge mate, allemaal dankzij hun structuur. Dit zorgt voor een soepele en comfortabele rit.

Gemakkelijk te repareren:

Gezien de sterkte van carbon fiber breekt het zelden. Maar zelfs als de carbon fiber door pech of als gevolg van een extreem slecht incident scheurtjes vertoont, kunnen die meteen worden gerepareerd.

Dit is misschien een verrassende uitspraak voor veel mensen, want er bestaat een wijdverbreid misverstand over carbon fiber dat het niet gerepareerd kan worden. Nou, eigenlijk werkt de gerepareerde carbon fiber precies zoals het originele stuk en gaat het langer mee dan andere gerepareerde materialen.

Dus als je carbon fiber e-bike ooit beschadigd raakt of barsten vertoont, is reparatie een beter idee dan vervanging.

Waar koop ik de beste Carbon Fiber E-bikes?

Revolt brengt een vouwbare e-bike innovatie in Nederland. Het is een opkomend bedrijf dat producten van topkwaliteit verkoopt en nooit concessies doet aan de klanttevredenheid. Vouwbare e-bikes van carbon fiber zijn de specialiteit van het bedrijf.

De reden dat ze vouwbaar zijn, is uitsluitend om het vervoer voor klanten te vergemakkelijken. Er zijn twee hoofdtypen carbon fiber modellen, de ene is het gewone model en de andere is het pro-model.

Natuurlijk is het pro-model een betere en geavanceerdere versie van het gewone model, maar het is wel een beetje duurder. De specificaties van beide vind je hieronder, zodat je kunt vergelijken en beslissen wat je nodig hebt.

Carbon Fiber Regular e-bikes:

Trapbekrachtiging:

Op Carbon Fiber Regular e-bikes wordt het pedaal ondersteund door een bewegingssensor. Dit type sensor meet de voorwaartse rotatie van de fietswielen en geeft signalen door aan de motor, die vervolgens de totale snelheid versterkt. Bij gebruik van deze sensor maakt het niet uit hoe hard de berijder trapt, de motor zal de snelheid tot een bepaalde waarde opvoeren.

Bereik:

Met de accu van de gewone carbon fiber e-bike kun je tot 45 kilometer fietsen als hij helemaal is opgeladen.

Gewicht:

Ze zeggen dat het ideale gewicht voor een e-bike 20 kg of misschien minder moet zijn. Hier gaat de Carbon Fiber Regular van Revolt met een gewicht van 14,8 kg.

Schakelen:

We weten allemaal hoe belangrijk versnellingen in een voertuig zijn. Ze zijn nodig om sneller en comfortabeler te rijden. Idealiter heeft een e-bike ergens tussen de 6 en 9 versnellingen. Het Carbon Fiber Regular model heeft 7 versnellingen, een optimaal bereik tussen het minimum en het maximum.

Carbon Fiber Pro E-bikes

Trapbekrachtiging:

Het Carbon Fiber Pro-model maakt gebruik van de nieuwste technologie en bevat daarom een trapkrachtsensor. Deze sensor berekent de kracht die de fietser op het pedaal uitoefent en geeft deze waarde door aan de motor.

De motor is gemaakt om deze waarde te verhogen, waardoor de output toeneemt, of we kunnen zeggen de snelheid van de motorrijder. Met dit type sensor kun je de snelheid van de e-bike regelen door te trappen, wat het nadeel was van de snelheidssensor die in gewone modellen werd gebruikt.

Bereik:

In vergelijking met de gewone batterij kun je met de carbon fiber pro batterij tot 70 kilometer afleggen als deze volledig is opgeladen.

Gewicht:

Omdat bij de Carbon Fiber Pro alles is versterkt ten opzichte van de gewone, had je vast ook een gewichtstoename verwacht. Maar dat is niet het geval. De pro-versie is zelfs nog lichter. Hij weegt slechts 13,8 kg.

Schakelen:

Hoe hoger het aantal versnellingen, hoe meer snelheid je kunt winnen. Bovendien draagt het aantal versnellingen direct bij aan de efficiëntie van het voertuig. Het Carbon Fiber Pro-model van Revolt heeft 9 versnellingen, waarmee het maximale ideale aantal wordt geboden en niet wordt overschreden. Met meer versnellingen kun je verschillende pedaalposities ervaren, zodat je de beste kunt kiezen.

Na het vergelijken van de specificaties van beide modellen kun je beslissen of je een compromis wilt sluiten op sommige functies en een gewoon model wilt kopen of dat je je fietservaring wilt upgraden en een pro-model wilt kopen.

Lees meer

Blogs & Artikelen

In deze serie van content leggen we de details van de setup van onze vouwfietsen uit. We begeleiden je om de beste keuze te maken op basis van jouw voorkeuren. Bovendien kun je leren over soepel rijden, veilig peddelen en meer.

Onze belofte

Gratis reserve-onderdelen

Tijdens de garantieperiode van tot wel 2 jaar krijg je jouw vervangende onderdelen gratis. Neem simpelweg contact met ons op en we sturen je wat je nodig hebt, je hoeft het alleen maar zelf in elkaar te zetten. Of kom langs op kantoor en we helpen je weer soepeltjes te rijden.

FAQ

Is er een gratis proefrit mogelijkheid voor de e-bikes?

Absoluut! Om de grootst mogelijke klanttevredenheid te garanderen, bieden wij een gratis proefrit aan op ons kantoor of een nabijgelegen locatie. Als je geïnteresseerd bent om één van onze e-bikes uit te proberen, vul dan het contactformulier in en kies als onderwerp ‘proefrit aanvragen’. Wij regelen daarna graag een proefrit voor je.

Hoe kun je de verschillende modellen e-bikes het beste vergelijken?

Het ideale e-bike model voor jouw vereisten hangt af van factoren zoals je budget, lengte en gewicht. Onze pro versies bieden meer geavanceerde functies en zijn dienovereenkomstig hoger geprijsd.

De aluminium bikes zijn geschikt voor personen met een lengte tussen de 155 tot 195 cm, plus een maximaal gewicht van 120 kg. Aan de andere kant zijn de carbon fietsen ontworpen voor mensen met een lichaamslengte van 155 tot 195 cm en een maximaal gewicht van 100 kg.

Zowel de carbon pro als aluminium alloy e-bikes zijn een uitstekende keuze voor langeafstandsritten. Als je echter de voorkeur geeft aan een soepelere en gemakkelijkere rit vanwege hun lichtgewicht frame, dan zijn de reguliere en pro versies van carbon absoluut de beste opties.

Qua prijsstelling valt elke uitvoering binnen een aparte prijsklasse. De opvouwbare aluminium e-bikes zijn verkrijgbaar vanaf 1.795 euro en gaan tot 1.995 euro. De vouwbare carbon e-bikes beginnen bij 2.195 euro en lopen op tot 2.495 euro.

Wat zijn de verzend- en montagemogelijkheden?

We bieden een GRATIS verzending in de hele Europese Unie als je ervoor kiest om de bike zelf te monteren. We bezorgen de doos van je bike tot aan jouw voordeur, tezamen met een handleiding, en bieden je ook video-instructies op ons YouTube-kanaal.

Voor het zelf ophalen bieden we jou twee keuzes aan. Je kunt de doos met de bike ophalen, of als je wilt, kunnen we tegen een meerprijs van 65 euro de bike geheel voor je monteren.

Je hebt bij het plaatsen van jouw bestelling de keuzemogelijkheid om je persoonlijke voorkeur te selecteren. Om zo de leverervaring op jouw behoeften af te stemmen.

Hoe kom ik aan mijn reserveonderdelen?

Elke e-bike wordt geleverd met 1-2 jaar garantie, waarin we gratis reserveonderdelen opsturen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is contact met ons opnemen en jouw gegevens door te sturen. Stuur alsjeblieft geen onderdelen terug voordat je contact met ons hebt opgenomen.

Je kunt jouw e-bike ook naar ons kantoor brengen, dan monteren wij daar de vervangende onderdelen voor je. Neem echter wel eerst contact met ons op om een afspraak te maken voordat je bij ons langskomt.

Je kunt natuurlijk altijd bij onze winkel terecht als je buiten de garantieperiode om reserveonderdelen nodig hebt. Wij verkopen deze reserve onderdelen tegen betaalbare prijzen.

Contact

Als een eersteklas e-bike bedrijf zijn we trots op het aanbieden van unieke, praktische en kosteneffectieve opvouwbare e-bikes. Ons uitgebreide assortiment komt tegemoet aan verschillende voorkeuren en eisen. Elke e-bike is uitgerust met de nieuwste upgrades om er zo voor te zorgen dat jouw rijervaring altijd soepel, comfortabel en buitengewoon efficiënt is.

Navigatie

B2B
FAQ

We accepteren ook deelbetalingen via:

Revolt Bikes B.V.

Magazijn
Boekweitstraat 104 - 106
2153 GL, Nieuw-Vennep
Nederland
Kantoor
Binckhorstlaan 36, Unit H0.07
2516 BE, Den Haag
Nederland
info[at]revoltbikes.nl
Algemene Voorwaarden Verzend- & Retourbeleid Privacy & Cookie Beleid KvK: 86622587 ⚡ RSIN/BTW: NL864026110B01© 2023 Revolt Bikes B.V. ⚡ Alle rechten voorbehouden