Beste lichtgewicht E-bikes voor senioren

Ouderen zijn vatbaarder voor medische aandoeningen omdat hun immuniteit na verloop van tijd verzwakt. Ze hebben wat mobiliteit in hun leven nodig om hartaandoeningen, bot- en spierproblemen en gewrichtsproblemen te voorkomen. Wandelen lijkt al hectisch voor ze te zijn, laat staan rennen. Fietsen kan dus de beste oefening voor hen zijn. Hier volgen enkele tips voor het kopen van de beste e-bikes voor senioren, samen met de beste producten die aan het eind worden genoemd:

Waar moet je op letten bij het kopen van een E-bike voor senioren?

Overweeg op zijn minst de volgende drie dingen voordat je een fiets voor een senior koopt:

Gewicht:

Senioren hebben niet genoeg kracht om op een zware e-bike te rijden, omdat dat het trappen zwaar maakt. Zorg ervoor dat je er een koopt met een vederlicht gewicht. Idealiter zou het 20 kg of minder moeten zijn. Fietsen met een hoger gewicht zijn niet geschikt voor senioren.

Veiligheid:

Veiligheid overheerst elke andere eigenschap als het op reizen aankomt. Zorg er dus voor dat je een e-bike koopt met een optimale snelheidslimiet. Het zou idealiter ergens in de buurt van 25 km/u moeten zijn.

Senioren zullen niet deelnemen aan wielerwedstrijden, dus waarom het risico op vallen en struikelen voor hen verhogen door een snelle fiets te kopen.

Het vermogen van senioren om te trappen:

Houd er rekening mee hoeveel kracht de senior heeft om de fiets te trappen. Als hij veel energie heeft en nog gezonder wil worden, is het een goed idee om een fiets met een koppelsensor te kopen.

Met deze fiets kun je naar believen trappen: hoe harder je trapt, hoe sneller de fiets gaat en omgekeerd. Als hij een zwakkeling is die graag trapt maar toch een constante snelheid wil, dan is een fiets met gashendel iets voor hem.

Waar koop ik de beste e-bikes voor senioren?

Revolt biedt droomfietsen voor mensen van alle leeftijden. Hoe kunnen de senioren buitengesloten worden? Onze e-bikes zijn verrassend licht en zijn geliefd bij veel senioren in Nederland. We denken dat het tijd is dat senioren over de hele wereld kunnen genieten van comfortabele ritten.

Hun frames zijn zo gemaakt dat senioren er met beide benen op de grond kunnen staan en zich op hun gemak voelen. Verbazingwekkend genoeg zijn deze fietsen vouwbaar en kunnen ze niet alleen gemakkelijk worden opgeborgen, maar ook zonder problemen van de ene plek naar de andere worden vervoerd.

Sommige specificaties, zoals 36V Li-ion batterijen die gemakkelijk kunnen worden opgeladen en lange afstanden kunnen afleggen, en een beperkte maximumsnelheid van 25 km/u zijn ideaal voor gebruik door senioren.

Beste lichtgewicht E-bikes bij Revolt voor senioren:

De volgende fietsen bij Revolt zijn het meest geschikt voor senioren:

Carbon Fiber Regular:

De Carbon Fiber Regular zou een droomfiets kunnen zijn voor elke senior die op zoek is naar de beste e-bike voor zijn fietspraktijk. Weet je waarom? Dat komt allemaal door het gewicht.

14,8 kg is een ideaal gewicht dat een e-bike kan hebben om ouderen er comfortabel op te laten rijden. 7 versnellingen zijn precies wat een senior nodig heeft om te genieten van verschillende manieren van fietsen.

Als de batterij van de Carbon Fiber Regular volledig is opgeladen, kan de fietser er tot 45 kilometer mee afleggen. De sensor die bij de elektromotor wordt gebruikt is een snelheidssensor. Het meet de snelheid waarmee het wiel vooruit gaat en geeft vervolgens een signaal aan de motor om dit te versterken.

Carbon Fiber Pro:

Met een gewicht van 13,8 kg is de Carbon Fiber Pro nog beter dan het Carbon Fiber Regular-model. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een verbeterde versie van het gewone model met veel betere en geavanceerdere functies.

De belangrijkste upgrade na het gewicht is die van een sensor. Het maakt gebruik van de nieuwste sensortechnologie, de zogenaamde trapkrachtsensor. Herinner je je net het koppel uit de natuurkundeles?

Ja, dat is het precies. Het detecteert hoeveel kracht de fietser uitoefent op de pedalen zodat de motor de uitvoersnelheid kan verhogen. Het Pro-model heeft 2 versnellingen meer dan het gewone model en biedt onze senioren een betere fietservaring.

En last but not least, de volledig opgeladen batterij van de Carbon Fiber Pro kan je tot 70 kilometer ver brengen.

Aluminium Alloy Regular:

Hoewel de Carbon Fiber e-bikes bij uitstek geschikt zijn voor senioren omdat ze extreem licht zijn. Er zijn andere e-bikes van Revolt die geschikt zijn voor senioren. Ze zijn gemaakt van een aluminium alloy en hebben twee versies.

Aluminium Alloy Regular weegt 20 kg en heeft nog steeds de voorkeur voor gebruik door senioren. Hij weegt iets meer, maar biedt tegelijkertijd een groter bereik in vergelijking met de Carbon Fiber Regular.

Eenmaal volledig opgeladen kun je er tot 75 kilometer mee afleggen. Het biedt de optimale reeks versnellingen, namelijk 7. Net als de Carbon Fiber Regular maakt ook deze gebruik van snelheidssensoren.

Het voordeel van deze sensor is dat hij verschillende ondersteuningsniveaus biedt. Op elk niveau beweegt de e-bike met een specifieke snelheid, ongeacht hoe langzaam of hard de fietser trapt.

Aluminium Alloy Pro:

In tegenstelling tot de sensor van de Aluminium Alloy Regular e-bike, biedt de Pro-versie de trapkrachtsensor. Voor senioren die hun gezondheid en conditie op peil willen houden in plaats van gewoon voor hun plezier te fietsen, zijn de koppelsensor en de Aluminium Alloy Pro Bike voordelig.

De op koppelsensoren gebaseerde fietsen bewegen niet met een specifieke snelheid. Ze zijn volledig afhankelijk van hoe snel of langzaam de fietser trapt. Als de fietser hard trapt, beweegt de fiets sneller en als hij langzamer trapt, vermindert ook de snelheid van de fiets.

Met deze fiets kunnen rijders dus zowel de snelheid als de kracht waarmee ze willen rijden regelen. Naar verluidt is het de verbeterde versie van de Aluminium Fiber Regular en biedt het een grotere actieradius wanneer het volledig is opgeladen. Je kunt er tot 85 kilometer mee afleggen. Maar hij heeft hetzelfde gewicht, 20 kg, en hetzelfde aantal versnellingen, 7, als in de gewone versie.

Lees meer

Blogs & Artikelen

In deze serie van content leggen we de details van de setup van onze vouwfietsen uit. We begeleiden je om de beste keuze te maken op basis van jouw voorkeuren. Bovendien kun je leren over soepel rijden, veilig peddelen en meer.

Onze belofte

Gratis reserve-onderdelen

Tijdens de garantieperiode van tot wel 2 jaar krijg je jouw vervangende onderdelen gratis. Neem simpelweg contact met ons op en we sturen je wat je nodig hebt, je hoeft het alleen maar zelf in elkaar te zetten. Of kom langs op kantoor en we helpen je weer soepeltjes te rijden.

FAQ

Is er een gratis proefrit mogelijkheid voor de e-bikes?

Absoluut! Om de grootst mogelijke klanttevredenheid te garanderen, bieden wij een gratis proefrit aan op ons kantoor of een nabijgelegen locatie. Als je geïnteresseerd bent om één van onze e-bikes uit te proberen, vul dan het contactformulier in en kies als onderwerp ‘proefrit aanvragen’. Wij regelen daarna graag een proefrit voor je.

Hoe kun je de verschillende modellen e-bikes het beste vergelijken?

Het ideale e-bike model voor jouw vereisten hangt af van factoren zoals je budget, lengte en gewicht. Onze pro versies bieden meer geavanceerde functies en zijn dienovereenkomstig hoger geprijsd.

De aluminium bikes zijn geschikt voor personen met een lengte tussen de 155 tot 195 cm, plus een maximaal gewicht van 120 kg. Aan de andere kant zijn de carbon fietsen ontworpen voor mensen met een lichaamslengte van 155 tot 195 cm en een maximaal gewicht van 100 kg.

Zowel de carbon pro als aluminium alloy e-bikes zijn een uitstekende keuze voor langeafstandsritten. Als je echter de voorkeur geeft aan een soepelere en gemakkelijkere rit vanwege hun lichtgewicht frame, dan zijn de reguliere en pro versies van carbon absoluut de beste opties.

Qua prijsstelling valt elke uitvoering binnen een aparte prijsklasse. De opvouwbare aluminium e-bikes zijn verkrijgbaar vanaf 1.795 euro en gaan tot 1.995 euro. De vouwbare carbon e-bikes beginnen bij 2.195 euro en lopen op tot 2.495 euro.

Wat zijn de verzend- en montagemogelijkheden?

We bieden een GRATIS verzending in de hele Europese Unie als je ervoor kiest om de bike zelf te monteren. We bezorgen de doos van je bike tot aan jouw voordeur, tezamen met een handleiding, en bieden je ook video-instructies op ons YouTube-kanaal.

Voor het zelf ophalen bieden we jou twee keuzes aan. Je kunt de doos met de bike ophalen, of als je wilt, kunnen we tegen een meerprijs van 65 euro de bike geheel voor je monteren.

Je hebt bij het plaatsen van jouw bestelling de keuzemogelijkheid om je persoonlijke voorkeur te selecteren. Om zo de leverervaring op jouw behoeften af te stemmen.

Hoe kom ik aan mijn reserveonderdelen?

Elke e-bike wordt geleverd met 1-2 jaar garantie, waarin we gratis reserveonderdelen opsturen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is contact met ons opnemen en jouw gegevens door te sturen. Stuur alsjeblieft geen onderdelen terug voordat je contact met ons hebt opgenomen.

Je kunt jouw e-bike ook naar ons kantoor brengen, dan monteren wij daar de vervangende onderdelen voor je. Neem echter wel eerst contact met ons op om een afspraak te maken voordat je bij ons langskomt.

Je kunt natuurlijk altijd bij onze winkel terecht als je buiten de garantieperiode om reserveonderdelen nodig hebt. Wij verkopen deze reserve onderdelen tegen betaalbare prijzen.

Contact

Als een eersteklas e-bike bedrijf zijn we trots op het aanbieden van unieke, praktische en kosteneffectieve opvouwbare e-bikes. Ons uitgebreide assortiment komt tegemoet aan verschillende voorkeuren en eisen. Elke e-bike is uitgerust met de nieuwste upgrades om er zo voor te zorgen dat jouw rijervaring altijd soepel, comfortabel en buitengewoon efficiënt is.

Navigatie

B2B
FAQ

We accepteren ook deelbetalingen via:

Revolt Bikes B.V.

Magazijn
Boekweitstraat 104 - 106
2153 GL, Nieuw-Vennep
Nederland
Kantoor
Binckhorstlaan 36, Unit H0.07
2516 BE, Den Haag
Nederland
info[at]revoltbikes.nl
Algemene Voorwaarden Verzend- & Retourbeleid Privacy & Cookie Beleid KvK: 86622587 ⚡ RSIN/BTW: NL864026110B01© 2023 Revolt Bikes B.V. ⚡ Alle rechten voorbehouden