Waarom rijden op een e-bike leuker is

Veel mensen vinden het rijden op een e-bike een leuke en plezierige ervaring. E-bikes bieden een vorm van beweging en buitenactiviteit, terwijl ze ook het gemak en de hulp van een elektrische motor bieden. Dit kan fietsen toegankelijk maken voor een breder scala aan mensen, waaronder mensen die misschien niet op een gewone fiets kunnen rijden vanwege fysieke beperkingen of moeilijk terrein. Bovendien kan de extra boost van de elektromotor de ervaring van het fietsen opwindender en aangenamer maken. Of rijden op een e-bike leuk is of niet, hangt af van de persoon en zijn persoonlijke voorkeuren, maar hierbij delen we onze 3 belangrijkste redenen waarom 🙂

1. Een e-bike brengt je verder

Een elektrische fiets, of e-bike, kan ondersteuning bieden wanneer je trapt, waardoor je verder kunt komen dan met een gewone fiets. Hiermee kun je langere afstanden afleggen en uitgebreidere fietsroutes verkennen dan met een gewone fiets. De actieradius van een e-bike is echter afhankelijk van factoren zoals de accucapaciteit en het terrein, dus het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij de beslissing of een e-bike geschikt is voor jou.

2. Een e-bike brengt je bergopwaarts

De elektrische motor kan je trapkracht een boost geven, waardoor het gemakkelijker wordt om uitdagend terrein te bedwingen. Dit kan het mogelijk maken om heuvels op te rijden die je met een gewone fiets misschien niet aankunt, waardoor je meer gevarieerde fietsroutes kunt verkennen en nieuwe hoogten kunt bereiken. De mate waarin een e-bike je kan helpen bij het bergopwaarts fietsen hangt af van factoren zoals het specifieke model, de gebruikte materialen, de accucapaciteit, de versnellingen om te schakelen en het extra gebruik van een gashendel, dus het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het kiezen van een e-bike.

3. Een e-bike is sneller

Een e-bike zal in de meeste situaties sneller zijn dan een gewone fiets, simpelweg omdat de elektromotor ondersteuning biedt wanneer je trapt, waardoor je sneller kunt gaan dan met een gewone fiets. Dit kan het gemakkelijker maken om een hogere snelheid aan te houden, vooral op vlak terrein of licht heuvelafwaarts. Voor e-bikes gelden echter dezelfde snelheidsbeperkingen als voor gewone fietsen (25 km/u) en de elektrische motor biedt geen ondersteuning boven die bepaalde snelheid. Goed om te weten: door het extra gewicht van de motor en accu kan een e-bike minder wendbaar zijn en langzamer accelereren dan een gewone fiets. Of een e-bike sneller is dan een gewone fiets hangt af van de specifieke omstandigheden en het vermogen van de individuele berijder. Als je zeker wilt zijn van acceleratie en snelheid, kies dan voor een lichtgewicht e-bike setup.

Onze opvouwbare e-bikes worden geleverd met diverse extra’s, zoals een batterijcapaciteit van 45 tot 85 km, 5 trapbekrachtigingsniveaus, 7-9 versnellingen om te schakelen en een optionele gashendel. Onze e-bikes garanderen een gemakkelijke acceleratie dankzij het lichtgewicht ontwerp, terwijl je binnen de snelheidslimiet van 25 km/u blijft dankzij de 250 Watt motor.

Lees meer

Blogs & Artikelen

In deze serie van content leggen we de details van de setup van onze vouwfietsen uit. We begeleiden je om de beste keuze te maken op basis van jouw voorkeuren. Bovendien kun je leren over soepel rijden, veilig peddelen en meer.

Onze belofte

Gratis reserve-onderdelen

Tijdens de garantieperiode van tot wel 2 jaar krijg je jouw vervangende onderdelen gratis. Neem simpelweg contact met ons op en we sturen je wat je nodig hebt, je hoeft het alleen maar zelf in elkaar te zetten. Of kom langs op kantoor en we helpen je weer soepeltjes te rijden.

FAQ

Is er een gratis proefrit mogelijkheid voor de e-bikes?

Absoluut! Om de grootst mogelijke klanttevredenheid te garanderen, bieden wij een gratis proefrit aan op ons kantoor of een nabijgelegen locatie. Als je geïnteresseerd bent om één van onze e-bikes uit te proberen, vul dan het contactformulier in en kies als onderwerp ‘proefrit aanvragen’. Wij regelen daarna graag een proefrit voor je.

Hoe kun je de verschillende modellen e-bikes het beste vergelijken?

Het ideale e-bike model voor jouw vereisten hangt af van factoren zoals je budget, lengte en gewicht. Onze pro versies bieden meer geavanceerde functies en zijn dienovereenkomstig hoger geprijsd.

De aluminium bikes zijn geschikt voor personen met een lengte tussen de 155 tot 195 cm, plus een maximaal gewicht van 120 kg. Aan de andere kant zijn de carbon fietsen ontworpen voor mensen met een lichaamslengte van 155 tot 195 cm en een maximaal gewicht van 100 kg.

Zowel de carbon pro als aluminium alloy e-bikes zijn een uitstekende keuze voor langeafstandsritten. Als je echter de voorkeur geeft aan een soepelere en gemakkelijkere rit vanwege hun lichtgewicht frame, dan zijn de reguliere en pro versies van carbon absoluut de beste opties.

Qua prijsstelling valt elke uitvoering binnen een aparte prijsklasse. De opvouwbare aluminium e-bikes zijn verkrijgbaar vanaf 1.795 euro en gaan tot 1.995 euro. De vouwbare carbon e-bikes beginnen bij 2.195 euro en lopen op tot 2.495 euro.

Wat zijn de verzend- en montagemogelijkheden?

We bieden een GRATIS verzending in de hele Europese Unie als je ervoor kiest om de bike zelf te monteren. We bezorgen de doos van je bike tot aan jouw voordeur, tezamen met een handleiding, en bieden je ook video-instructies op ons YouTube-kanaal.

Voor het zelf ophalen bieden we jou twee keuzes aan. Je kunt de doos met de bike ophalen, of als je wilt, kunnen we tegen een meerprijs van 65 euro de bike geheel voor je monteren.

Je hebt bij het plaatsen van jouw bestelling de keuzemogelijkheid om je persoonlijke voorkeur te selecteren. Om zo de leverervaring op jouw behoeften af te stemmen.

Hoe kom ik aan mijn reserveonderdelen?

Elke e-bike wordt geleverd met 1-2 jaar garantie, waarin we gratis reserveonderdelen opsturen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is contact met ons opnemen en jouw gegevens door te sturen. Stuur alsjeblieft geen onderdelen terug voordat je contact met ons hebt opgenomen.

Je kunt jouw e-bike ook naar ons kantoor brengen, dan monteren wij daar de vervangende onderdelen voor je. Neem echter wel eerst contact met ons op om een afspraak te maken voordat je bij ons langskomt.

Je kunt natuurlijk altijd bij onze winkel terecht als je buiten de garantieperiode om reserveonderdelen nodig hebt. Wij verkopen deze reserve onderdelen tegen betaalbare prijzen.

Contact

Als een eersteklas e-bike bedrijf zijn we trots op het aanbieden van unieke, praktische en kosteneffectieve opvouwbare e-bikes. Ons uitgebreide assortiment komt tegemoet aan verschillende voorkeuren en eisen. Elke e-bike is uitgerust met de nieuwste upgrades om er zo voor te zorgen dat jouw rijervaring altijd soepel, comfortabel en buitengewoon efficiënt is.

Navigatie

B2B
FAQ

We accepteren ook deelbetalingen via:

Revolt Bikes B.V.

Magazijn
Boekweitstraat 104 - 106
2153 GL, Nieuw-Vennep
Nederland
Kantoor
Binckhorstlaan 36, Unit H0.07
2516 BE, Den Haag
Nederland
info[at]revoltbikes.nl
Algemene Voorwaarden Verzend- & Retourbeleid Privacy & Cookie Beleid KvK: 86622587 ⚡ RSIN/BTW: NL864026110B01© 2023 Revolt Bikes B.V. ⚡ Alle rechten voorbehouden